Hiera Mantar Kurumsal Logosu güncellenmiştir.
Kurumsal Logo İndirme
Hiera Mantar logosunun kullanımı hakkında bilgi ve farklı resim dosya biçimlerini içeren (ZIP, 6.96MB) paketi aşağıda bulunan indirme butonuna tıklayarak indirebilirsiniz.
Dosya İçeriği
ZIP paket içerisinde aşağıdaki dosyalar bulunmaktadır.
• Vektörel çizim içeren AI dosyası
• Vektörel çizim içeren CDR dosyası
• Vektörel çizim içeren PDF dosyası
KURUMSAL LOGOMUZU İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN
Uzman Eller Projesi'ne başvurusu uygun bulunan girişimcilere 250 bin liraya kadar yüzde 100 hibe desteği verilecek.
Proje kapsamında kırsalda yaşayan/yaşamayı taahhüt eden tarım, hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri alanlarında eğitim veren üniversitelerin fakülte ve meslek yüksekokulları ile Milli Eğitim Bakanlığına bağlı tarım, hayvan yetiştiriciliği ve sağlığı, laboratuvar hizmetleri ve gıda teknolojisi alanlarında eğitim veren lise ve dengi okullardan mezun kişilere bitkisel üretim, hayvancılık, gıda ve su ürünleri sektörlerinde uygulayacakları projeler için hibe desteği sağlanacak.
Başvuru koşullarının yer aldığı 2023/5 No.lu Tebliğ ve Tebliğe bağlı güncel uygulama esasları da "https://uzmaneller.tarimorman.gov.tr" adresinde yer alıyor.
SON GÜN 8 MAYIS!
İletişim için : 0 (332) 237 55 65
Hiera Mantar sektördeki 17 yıllık tecrübesini Karadeniz şubesi ile siz değerli üreticilerimizin hizmetine sunmuştur.
Samsun ili Çarşamba ilçesinde kurmuş olduğumuz şubemiz blok press sistemi makina parkurlarımız, ziraat mühendislerimiz ve deneyimli ekibimiz ile günlük 40 ton kompost kapasitesindedir.
Ayrıca profesyonel mantar üretimini destekleyerek bölgedeki istiridye ve kültür mantarı ihtiyacını da karşılamaktayız.
Karadeniz bölgesinden sonra ege bölgesi ve Marmara bölgesi içinde franchising sistemi için ortak yatırımcılar beklemekteyiz.
İş ortağımız Yeşilırmak Mantar’a teşekkürler…
Alman Peter Körner, Bursa’da akademisyenlik yapıyor. Ayrıca trüf mantarı uzmanı olan Körner, burada şirket kurarak ,trüf mantarı avcılığı yapmak isteyenlere belge verip, bu işi profesyonel ve resmî olarak yapmalarını sağlıyor.
Türkiye’de yetişen siyah ve beyaz trüf mantarları, Körner’in şirketi tarafından yurt dışına ve Türkiye’nin lüks restoranlarına satılıyor. Almanya’da siyah trüf mantarının kilosu bin 200 avrodan satılırken, beyaz trüf mantarının ise kilosu 4 bin avrodan alıcı buluyor. Çok değerli olan bu mantarlar Türkiye’nin birçok vilayetinde yetişiyor. Körner, bu işi Türkiye’de meraklılarına öğretip sertifika veriyor. Ayrıca bu işi öğrettiği kursiyerlerin topladığı mantarları şirketi vasıtasıyla alıp yurt dışına ihraç ediyor.
Türkiye’de çok fazla trüf mantarı olduğunu ifade eden Peter Körner, "Bursa’da bir şirketim var. Türkiye’de trüf mantarı borsası kurduk. Türkiye’deki trüf mantarlarını Türkiye ve Avrupa sofralarına sunuyoruz. Trüf mantarının siyah ve beyazı Türkiye’nin bir çok bölgesinde yetişiyor. Bu mantarı bulmak çok zahmetli. Biz bu işi yapmak trüf mantarı bulmak isteyenlere yardımcı oluyoruz.
Onlara belge verip, profesyonel trüf mantarı uzmanları yetiştiriyoruz. Biz Türkiye’de resmî olarak trüf mantarı avcılığını yaygınlaştıracağız. Bu mantarın Türk ve Avrupa mutfaklarında yer almasını sağlayacağız. Türkiye’de trüf mantarı bakımından inanılmaz bir kapasitesi var. Biz Türkiye’de resmî olmayan trüf mantarı avcılarını sertifikalı yapmak istiyoruz. Bu işin meraklılarına belge verip, resmî avcı yapıyoruz. Trüf mantarının bir borsası var.
Günlük olarak fiyatı değişiyor. Yazın toplanan siyah trüf mantarının kilosu Almanya’da bin 200 avrodan satılıyor. Beyaz trüf mantarının ise kilosu 4 bin avro. Türkiye’de beyaz trüf mantarı çok fazla. Lâkin insanlar bunu çok fazla bilmiyor. Bu mantarın bu kadar tercih edilmesinin sebebi, çok lezzetli olması. Genellikle eğitilmiş köpekler yardımıyla aranıyor. Köpekler olmadan bulmak çok zor. Çünkü toprağın altında yetişiyor" dedi.
Mersin'in Mut ilçesinde Toros Dağları'nın yaylalarına gezintiye çıkan bir kişi "dev" mantar buldu.
İlçede esnaflık yapan Kamil Sezer, mantar toplamak için Toros Dağları'nın 2000 rakımındaki yaylalara çıktı.
Gezintisi sırasında kayaya benzer bir cisim fark eden Sezer, incelemesinde bunun büyük bir mantar olduğunu fark etti.
Sezer, gazetecilere, sık sık yüksek rakımda mantar toplamaya çıktığını belirterek, "Yıllardır mantar toplarım ama ilk defa bu kadar büyük ve ağırıyla karşılaştım. Mantar tüm arkadaşlarımın ilgisini çekti." dedi.
Bulduğu mantarın 20 kilogramın üstünde söyleyen Sezer, "dev" mantarı bir süre bahçesinde sergileyeceğini belirtti.
Ukrayna'nın başkenti Kiev'de öğrenim gördüğü üniversitede tanıştığı Konyalı Onur Sedakatli ile hayatını birleştiren Natalia Kropyvnytskaya, Konya'da eşiyle istiridye mantarı üretimi yapıyor.
Devlet destekli projelerle sizlerleyiz… Sektörde lider kimliğimizle siz değerli iş ortaklarımız ve girişimcilerimize danışmanlık hizmeti, projelendirme , ipard ve tkdk projelerinde anahtar teslim profesyonel sistemlerimizi hayata geçiriyoruz. Proje aşamasında ilk olarak zemin etüdü ve uygunluğu kontrol edilerek altyapı çalışması ve betonlama işlemleri yapılarak üretimhanelerinize en uygun altyapıyı oluşturuyoruz. İkinci Aşama olarak çelik konstrüksiyon işlemleri ve özel üretim raf sistemlerinizin kurulumlarını yapıyoruz.Üçüncü aşamada cephe ve koridor panel kaplama işlemleri ve özel anti bakteriyel alt astar branda giydirme işlemleri yapılmaktadır. Özellikle anti bakteriyel alt branda olması yüksek hijyen ve problemsiz üretimler için uygulanmaktadır. Birinci yalıtım hava kabarcıklı alimünyum folyo İkinci yalıtımda ise 10 cm folyo kaplı İzocam malzemeler uygulamaktayız. Beşinci Aşamada orta koridor üst çatı panel işlemi yapıldıktan sonra iç ekipman kurulumları başlar. Yapılan bütün işlemlerin sonunda binamızın genel kurulumunu tamamlamış bulunuyoruz. İş gücünde artış sağlayacak ekipmanlar olarak yedek jeneratör sistemi, taşıma konveyörleri ve yangın söndürme sistemleri... Profesyonel üretim ünitelerinde soğuk hava, ilaçlama sitemi, havalandırma, otomasyonlu üretim üniteleri, klima sistemi, özel raflar ve firmamız patentli hareket edebilen otomatik sulama ilaçlama sistemleri... ve bir çok yeniliklerle yolumuza sağlam adımlarla devam etmekteyiz
Konya’nın Taşkent ilçesinde yaşayan 5 arkadaş, Toros dağlarının eteğinde Hiera Mantar ve KOP desteği ile İstiridye Mantarı üretiyor. İşletme Bölümünden Bilgisayar Öğretmenliğine, Rus Dili Edebiyatı ve Öğretmenliğinden Mahalle Muhtarına, Ukraynalı Gelinden girişimci genç çiftçiye kadar geniş bir kümelenme mantığı ile bir araya gelen gençler oluşturdukları güç birliği ile kazanıyorlar. "KOP ile Taşkent’te Entegre Mantar Üretim Tesisi Projesi" kapsamında önce kompost, sonra da istiridye mantarı üretilerek Toroslar'da bir ilk gerçekleştirdi. Projede üretilen ürünlerin devamlılık sağlanarak, kompost verimliliği ve mantar kalitesinde de istenen başarı sağlandı. Yararlanıcıları 24-29 yaş arasındaki bilgisayar öğretmeni, işletme, muhasebe, Rus Dili Edebiyatı mezunu gençler olan proje ile kentten köye tersine göç gerçekleşti.
Tarımın Başkenti İlimiz; Göksu Taşeli Havzası Projesi kapsamında yapılan mantar üretim tesislerine Bakanlığımız Kırsal Kalkınma Yatırımları Destekleri ve Genç Çiftçi Projelerinin de eklenmesiyle artık mantar üretiminin de merkezi oluyor. Sivil toplum kuruluşlarının ve çiftçilerimizin desteğiyle büyük rağbet gören mantar üretiminde, KOP İdaresi Başkanlığınca finanse edilen "KOP İle Göçe Karşı Bir Umut" projesiyle pazarlama ağının da tamamlandığı çalışmalarda ; Akören ilçemizde ki ilk hasat ürünleri, çok yakın zamanda ülkemiz mantar talebini büyük oranda İlimizin karşılayacağının müjdesini veriyor. Kırsal kalkınmanın bölgemizde yaşanabilmesi için emeği geçen tüm personelimize ve destek veren çiftçilerimize teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.
Yalıhüyük'te Mantar Yetiştiriciliği projesi
Konya İl Tarım ve Orman Müdürü Ali Ergin mantar seralarında da incelemelerde bulundular.
Taşkıran, Taşkent Kaymakamlığı öncülüğünde yürütülen KOP Entegre Mantar Üretim Tesisi Projesi çalışmalarını yerinde incelemek üzere gittiği ilçeye bağlı Avşar Mahallesi'ndeki mantar üretim tesisini gezdi.
Yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi alan Taşkıran, burada yaptığı açıklamada, üretimin yaygınlaşmasına yönelik yapılan bu tür çalışmaların memnuniyet verici olduğunu söyledi.
Tesisin çiftçilere örnek olması gerektiğini ifade eden Taşkıran, girişimcilere başarı diledi.
https://www.haberdairesi.com/kaymakam-taskiran-mantar-uretim-tesisini-inceledi-1990
İstiridye Ve Kültür Mantarı Nereye Pazarlanır?
Sektörde yer almak isteyen üretici adaylarının en çok merak ettiği konulardan biri de bu mantar çeşitlerinin nerelere pazarlanacağıdır? Gün geçtikçe daha çok ilgi gören “İstiridye ve Kültür Mantarı” çeşitli sektörlerde alıcı bulmaktadır.
Bunlardan bazıları;
- Semt pazarları
- Marketler
- Restaurantlar
- Oteller
- Fast Food zincirleri
- Pizza üretimi
- Donmuş gıda sektörü
- Catering şirketleri
- Manavlar
- Sebze halleri
Yukarıda belirtilen tüm sektörlere ürün satış bedeli istiridye mantarı 8-15 tl/kg kültür mantarı ise 6-7,5 tl/kg arasında değişkenlik göstermektedir. Bu sektör dallarından birinde veya birkaçında kendinize alıcı bulduğunuz zaman, belirtilen günlerde kendilerine düzenli olarak taze mantar temin etmeniz gerekmektedir. Ürün kalitesi bu aşamada çok önem taşır. Sağlıklı ve temiz mantar ürettiğiniz zaman bu sektör dallarından büyük bir kısmıyla çalışma imkanı yakalarsınız. Sonuçta işini iyi yapan insanların alıcı bulması zor değildir.
Konya Taşkent Bölgesi Taşeli Havzası Projesi Kapsamında İlçe Tarım Müdürü Sayın Baki Çetin Bey’e Kompost Üretim Makinasını Teslim Ettik . Bölgeye Hayırlı Uğurlu Olmasını Temenni Ediyoruz…
Isparta Bölgesi IPARD Destekli Projemiz, Türkiye’nin En Teknolojik Kültür Mantarı Tesisinin Temellerini Attık.
Ankara Gölbaşı Bölgesinde Kurduğumuz Profesyonel Üretim Tesisi Ve İstiridye Mantar Sektörüne Kazandırdığımız Yeni Raf Ve Havalandırma Sistemi İle Sonuç Odaklı Çalışmalarımıza Bir Yenisini Ekledik.
Konya Taşkent Bölgesi Taşeli Havzası Projesi Kapsamında İlçe Tarım Müdürü Sayın Baki Çetin Bey’e Kompost Üretim Makinasını Teslim Ettik . Bölgeye Hayırlı Uğurlu Olsun.
KOMPOST İŞLEME MAKİNESİ TARIM İL MÜDÜRLÜĞÜNE TESLİM EDİLDİ.